onsdag 30 september 2009

Vardagrummet



Så här ser bilden ut av vårt vardagsrum som ska vara i nästa Rákid - jag får förmodligen inte publicera den ... men va tusan det är inte så många som läser bloggen att det gör nåt!

Fotografen blev förtjust i katten ovanför dörren, så han ville ta med den. Jag skulle egentligen vilja ha en snävare bild! Well vad tror ni - blir det enkelt att gissa att det är mitt vardagsrum?

tisdag 29 september 2009

Sushi och Pilates

En metropolisk (?) dag i lilla metropolen Tórshavn måste man väl kalla den här dagen. Jag har ätit sushi för första gången på Färöarna - från restaurangen Etika - Kristian tog med sig hela 24 bitar hem. Gissa om jag är proppmätt!

Sen har jag varit på Pilates för första gången nånsin och det var lite special - kändes ganska likt yoga och core passen jag gått på tidigare. Vet helt ärligt inte om jag är så impad, nästan lite för slow för min del tror jag.

Nu är det en dag kvar med barnflicka, sen börjar Julian på dagis. Känns väldigt spännande. På torsdag följer jag med honom till lilla byn Velbastad - över ett fjäll och ner på en fjällsida ligger dagiset. Lite exotiskt faktiskt. Tror han kommer berätta om det när han blir vuxen - jag har minsann gått på dagis i Velbastad ...

måndag 28 september 2009

Glad springarkille


David har fått ärva ett par Hummel-löpskor av Stefan och är så himla glad för dom!

Igår skulle han ut att springa i dom och i morse pratade han redan om att han och pappa skulle ut och träna löpning idag ...

söndag 27 september 2009

Pigg Piggare Piggast

Nja jag har nog kommit till Piggare ... men tröttare än jag var när jag skrev blogginlägget nedan lär jag inte vara ... jisses va negativ man kan vara ibland!

Helgen har varit lugn, vänner, god mat, sömn och kasst väder.

Idag har jag panikstädat lite inför tisdagens plåtning av vårt vardagsrum, blir lite nervös av sånt!

Har fattat ett viktigt beslut i helgen - jag måste få mer tid för mig själv för att jag ska trivas. Dvs ska jag börja träna på ett ställe som heter Yndi här - funderar på Pilates faktiskt. Sen ska jag passa på att gå på bio nån kväll i veckan också innan dom slutar med "Flickan som lekte med elden".

Imorgon är det plugg på schemat och min matvecka på jobbet börjar - det innebär att det är min tur att köpa och duka fram mat den här veckan. Vi är åtta som ingår i ett matlag som turas om att ha matvecka. Funkat bra hittills, hoppas jag inte sänker standarden helt ;-)

torsdag 24 september 2009

Så är det faktiskt

Kolla till höger här - där ligger mina Twitter-inlägg - och där skrev jag tidigare ikväll att det är rena semestern att ha två paralella jobb plus plugg jämfört med att ta hand om två små killar hela dagarna ...

Hur kan det vara så? Ibland tror jag att mina barn är jobbigare än andras, men så kan det inte vara, eller? Just nu har Julian en period där han vägrar äta, han bara skriker så fort maten kommer på bordet ... spelar ingen roll vad det är. David har tack och lov kommit ifrån sitt gnällande och skrikande på morgnarna att han inte ska på dagis ... det totalt dränerade mig på all energi när morgnarna var så jobbiga! Hoppas hans positiva attityd håller i sig.

Jag älskar Julian och David så himla mycket, men ibland vore det skönt att ha en mormor eller annan släkting som kunde hjälpa till lite så man fick en paus att hämta krafter.

Nu är mina två deadlines den här veckan avklarade och jag är trött, precis så som jag förutspådde att jag skulle vara.

Just nu skulle jag vilja vara på Bokmässan i Göteborg och hänga med lite sköna mediamänniskor ... det får bli ett annat år!



Jag har frågat precis alla småbarnsföräldrar i min närhet här på Färöarna om undertröjans vara eller icke vara ... ALLA är överens - på Färöarna behövs undertröja eftersom det blåser så mycket. Helst en i ylle också ... Så nu har jag varit och inhandlat undertröjor (39,90 i FK kostade denna). Hittills har användandet av undertröjor mest resulterat i att David sliter av sig tröjan när han kommer hem och springer runt i bara armar hela kvällen ...


Nej det är inte jag som har gått extremt mycket upp i vikt (även om några kilon säkert lagt sig) det är min snälla syster Andrea som sytt en "Fatboy-lookalike" och överraskade mig och med den i tisdags. TACK


Det här hotellet kommer det bli för oss när vi åker till Köpenhamn i december. Wake up copenhagen - fick ett rum med connecting doors till mig och Sofia, som lär vara bra eftersom toan är inglasad ...

onsdag 23 september 2009

tisdag 22 september 2009

En liten inblick

Har så otroligt dåligt med tid att ägna mig åt nåt annat än det absolut nödvändigaste just nu!

Men tänkte att jag skulle ge er en liten inblick i vad jag sysslar med genom att visa några av bilderna jag layoutat med senaste dagarna.

Jag har ingen jätteläsarkrets, så jag tror inte tidningarna jag jobbar åt blir så väldigt arga på mig om jag publicerar några bilder.


Det här teet skriver vi om i helgens Rákid - jag funderar på att köpa Antioxidant varianten.


Den här bilden använder jag till att illustrera en artikel om alpin turism i Travel News - blev grymt sugen på att åka lite slalom av den.


Så här ska jag, Sofia, David och Hugo bo i december när vi ska till Köpenhamn ... eller??? nja vet inte hur det blir med det - nån mässa där just den helgen vi ska åka och ursvårt att få tag på hotellrum ... den här bilden är faktiskt från Sheraton i Stockholm.

lördag 19 september 2009

Lördagkväll

Leget just nu:

Barnen sover, jag har på Rás2 och lyssnar på politiker som bråkar. Jag har eftersmak av "Rästum kjötid" som Óluva och Jógvan bjöd på tidigare ikväll, jag sitter och gör nyheterna i Travel News men tar en paus för att blogga lite.

Så här ser mitt liv ut just nu - jobb - lite trevligheter emellan och sen jobb igen.
På måndag är deadline för Rákid och på fredag för Travel News, så efter det lättar det!

Varit och simmat idag med barnen, dom hoppar och hoppar o hoppar ... som ni även ser på bilderna!

Skulle vilja gå på bio imorgonkväll och se "Flickan som lekte med elden" lär vara bra!

Här får ni lite fina bilder





tisdag 15 september 2009

Det e lite för mycket just nu

Jag ska redigera klart en hel tidning tills på måndagkväll ... 48 sidor ...

Samtidigt ska jag layouta halva Travel News tills på fredag nästa vecka

plus att jag ska plugga lite också!


Jag har att göra med andra ord!

Förmodligen kommer jag klara det här, men just nu när jag är lite trött känns det väldigt ... mycket!


Barnen har det så bra - känns kanon. På Davids dagis har dom har ett fotoalbum där dom lägger ut bilder på barnen när dom är på aktiviteter. Klicka här

Julian trivs bra med barnflickan. Imorgon ska vi åka till hans dagis och inspektera. Ska bli spännande.

Förutom allt annat försöker jag även skriva lite till dagliga Sosialurin, så idag har jag skrivit om svininfluensan och intervjuat föreståndaren på Davids dagis som blev rejält sjuk. Läs artikeln här!

måndag 14 september 2009

Dagens citat

Färöarnas Statistiska Årsbok 2008 innehåller inga siffror som redovisar kvinnlig representation överhuvudtaget. (Däremot rapporterar man exakt hur stor procent av den totala fiskefångsten som består av räkor)."
Liza Marklund efter sitt Färöarna besök i somras! Läs hela krönikan här

söndag 13 september 2009

Min favoritfotograf har gjort det igen



Den här killen Martin Sirkowsky tar så otroligt vackra bilder - och är väldigt duktig att bearbeta dom efteråt i Photoshop!

Alltid en upplevelse att gå in på hans hemsida

Jobbat lite idag - men mest myst med syrran och kidsen. Vi var bland annat en tur till Vidalundin och mata ankor och lekte med vatten. Vädret är underbart idag.

Just nu sitter barnen o tittar på dubbade Mumintroll ... till färiska ... hihi!




Hungriga ankor blev helt klart mätta av allt bröd våra killar slängde till dom

lördag 12 september 2009

Idag har jag ...

... lagat lammstek åt min egen familj och syrrans

... haft massa mensvärk

... tjatat på Kristian att sätta upp lampan i hallen ... förgäves

... varit ute och sprungit

... bakat kladdkaka och ätit den

... skrattat åt dumma skämt och Mumintrollena


Nu ska jag ...

... titta på en feel-good-film "Min brors flickvän" tror jag den heter

... mysa med syrran som sover här i natt med sina kids

... försöka att inte somna alldeles för tidigt

torsdag 10 september 2009

Färgernas Tórshavn

Identitetskris 2.0


Reporter eller redigerare!

Vem är jag - vem är du... ???

Just nu är jag lite förvirrad om vilka av dessa roller jag helst vill spela!

Tror min nuvarande arbetsgivare Sosialurin helst vill se att jag är reporter. Medan jag själv mer identifierar mig med redigerarrollen.

När dom antyder att jag behövs mer på journalistiska fronten än grafiska får jag lite småpanik eftersom jag ju faktiskt är bäst på att redigera tycker jag själv! Det är ju det som är mitt yrke - även om jag ju också tycker det är askul att skriva.

Lite småsvårt ... helst vill jag ju göra båda! Och det tänker jag eftersträva. Ungefär 70-30 tror jag skulle passa mig bäst - 70 procent layout/redigering och 30 procent skrivande.

Här på Färöarna är det ungefär 100 procent högre status att var JOURNALIST än att vara grafiker som dom kallar redigerarna ... och det spelar roll (även om jag hatar att erkänna det).

Det är lixom två helt skilda saker här och det är jag inte van vid - jag är van att kunna vara journalist i båda rollerna och så funkar det inte här!

Levande charader helt enkelt ... om jag nu ska anspela på början av inlägget som ju är så rätt i journalistiska texter ...


p.s. Undrar ni över bilden??? Det är ett hemligt projekt jag håller på med ... strumpor och silkesband ingår i projektet kan jag avslöja ...

onsdag 9 september 2009

09.09.09

Jag är ett PMS monster just nu - mina humörsvängningar når oanade höjder och alla som är i min närhet ska helst vara utrustade med ett stort tålamod eller gå nån annan stans!

Pju! Hur tusan kan man gå på månen men inte hitta nåt botemedel mot PMS? Fattar inte det!

Just nu är leget ganska stabilt, men jag kan verkligen sjunka djupt dessa dagar! I hate it! Fast tack och lov är jag ganska så medveten om vad som är på gång så jag väntar ut eländet!

Haft ett förvirrat möte på jobbet idag, vet inte riktigt hur jag ska tolka det, men jag tror vi kom fram till att jag ska vara redaktör på bilagan Rákid tillsammans med Rigmor som jag jobbar bra ihop med. Sen vad jag förövrigt ska fylla min tid med har jag ingen aning om ...

Kämpar på med Travel News och plugget också så jag är lite sliten - kanske inte så konstigt att PMS:en är lite jobbig den här gången!

Nåväl dags att äta igen ... får aldrig nog av mat dessa dagar

P.s. Färiska landslaget vann över Litauen med 2-1 - lär upprepas i många tidningar o sajter. Duktigt tycker jag!

tisdag 8 september 2009

måndag 7 september 2009

Första arbetsdagen

Min första arbetsdag har varit riktigt rolig!

Mina nygamla kollegor är så gulliga och tar emot mig med öppna armar "Vad roligt att du är tillbaka" har jag hört många gånger idag - börjar faktiskt tro att dom menar det ;-)

Jag rivstartade med att gå ut på skattejakt med en gubbe som håller på med GeoCaching, vi åkte till Torshavns Skansen och letade upp en skatt. Min kära vän Johanna är även helt inne i GeoCaching världen så jag tyckte det var roligt att lära mig mer om detta.

Imorgon är det ett litet eldprov i och med att Julian ska vara hos barnflickan hela 7 timmar och David ska tillbaka på dagis efter sin förkylning. Kristian har varit hemma idag i och med att han är så förkyld.

Julian får tyvärr inte börja på dagis förrän 1 oktober, så vi får hålla tillgodo med barnflickan tills dess!

Imorgon har jag anlitat min brorsdotter Maibritt som modell till mitt modereportage - kul! Ska se om jag kan fixa hit nån bild imorgonkväll!

Puss på er!

söndag 6 september 2009

Söndagkväll

Skillnaden mellan idag och i fredags är stor. Jag var så slut i fredags av allt jobbande och slitande med sjuka barn och deadlines.

Nu efter en helg i Sörvági känner jag mig (nästan) pånyttfödd!

Kanske är det förväntningarna inför det som komma skall som gör att jag känner mig så upplyft, för det ska verkligen bli askul att börja jobba och få in barnen i nån rytm som funkar för hela familjen.

Var och körde till Velbastad idag och det tar typ 11-12 minuter från dörr till dörr! Det överlever vi i några månader! Känns bara lite konstigt att ens barn ska gå på dagis i en annan BY liksom!

Vet ej när har får börja där utan det får vi höra mer om i morgon gissar jag! Till att börja med får barnflickan Heidi ta hand om vår guldklimp!

Lite bilder från helgen som gått!


Andrea och Brandur - så söta. Vi åt blodkorv hemma hos syrran i fredags och Tacos hos oss (i pappas hus) i lördags.


Brandur och David - visst syns det på dom hur busiga dom är? Helt röda och svettiga efter att ha jagat varandra och lillbrorsor.


Julian tog det lite lugnare.


Rógvi rular.

fredag 4 september 2009

Julian ska till Velbastað

Idag ringde dom från Tórshavnar Kommunu och meddela att Julian fått plats på dagis - i Velbastað - en liten by 5-10 kilometrar utanfør Tórshavn.

Min førsta reaktion var lite ... negativ ... men nær jag tænkt efter kænner jag mig faktiskt glad. Det tar typ 10-15 minuter att køra dit och det ær inget problem.

Skulle førstås vilja att båda fick gå på samma dagis, men det hær får duga i några månader!

Hær ser ni hur det ser ut på dagiset - det invigdes 2004. Fler bilder finns på www.busetur.fo

torsdag 3 september 2009

Aj i kroppen



Min otränade kropp börjar säga ifrån - förutom att ha packat upp 130 flyttlådor har den inte fått mycket motion senaste månaderna.

I måndags hade jag rejäla smärtor i ryggen så då åkte jag till simhallen och drog några varv. Ikväll har jag sprungit en runda genom det vackra området här i närheten som heter Svartifossur - se bilden! Så otroligt vackert - fast backigt - så jag kände mig som en bergsget delar av rundan.

På lördag ska det bli styrketräning.

onsdag 2 september 2009

Min dag

Jag är för trött för nåt långt blogginlägg så här får ni se min dag i bilder


Davids nyfunna dagiskompis Högni var med hemma och lekte idag. Sen pratade jag med hans mamma och vi kom på att vi är i släkt och att hennes pappa är min gamla tandläkare ...


Jag har sprungit på stan och plockat på mig saker för mina uppslag i Rákid. Halsdukar, mössor, handskar och massa teer.


Och här sitter jag och författar och layoutar för fullt!!! David har tagit bilden!

tisdag 1 september 2009

Heidi


Heidi Fernandez - så heter vår nya barnflicka! Hon är färiska men adopterad från Columbia.

Hon har varit hemma hos oss ikväll och det känns jättebra. Tror det här är en bra, om än, tillfällig lösning.

Hon har jobbat på dagis och kan tänka sig fortsätta med det. Just nu är hon arbetslös, 20 år och skitbra på att prata danska men inte så bra på geografi (visste inte var Stockholm och Åland låg).

Imorgon mjukstartar vi med en timme då jag ska samla ihop lite prylar till ett jobb i Sosialurin. På måndag kör vi hårt. Jag börjar jobba med andra ord.

Weheeeee!!! Har jag lite lust att säga! Fast det känns förstås lite läskigt också!

Bilden har jag snott från hennes MySpace-profil!