lördag 29 maj 2010

En utställning jag kommer besöka



Nu blev jag så glad - en av världens duktigaste fotografer har i dagarna öppnat en utställning på Fotografiska i Stockholm. Och jag tänkte förstås - AJ typiskt att man inte är där!

Men det kommer jag ju vara - för utställningen Annie Leibovitz: A Photographer’s Life, 1990-2005 - pågår ända till 12 september!

Ni som är i Stockholm, spring dit! Hon är nytänkande, stilbildande och grym!

fredag 28 maj 2010

Fredag 28 maj bilder


En fin vy jag såg när jag gick runt hörnet och hämtade min lunchpasta idag. Tycker annars att centrum i Torshavn är rätt så fult, men så finns det små mysiga hörn här och var.


Davids SI-träning. En del av den är att han ligger i en hängmatta, tar emot bollar och kastar dom mot prylar medan han gungar. Det går bra och han tycker det är väldigt roligt ...

torsdag 27 maj 2010

Mina fina pojkar

Ibland slås jag över hur lyckligt lottad jag är som har fått bli mamma åt mina pojkar! Idag var jag till frissan med David och han satt själv, pratade med frisören och var hur duktig som helst! Det är skönt när dom blir större, det går inte att förneka!

Just nu sitter jag och kikar på Melodifestivalens andra deltävling - danska bidraget är riktigt bra tycker jag! Svenska får jag rysningar av, hon har så grym röst - men Salem borde ha åkt till Oslo, inget slår hans låt! (och så är han ju så sööööt)

söndag 23 maj 2010

Svínoyturen

Vi har just kommit hem från två underbara dagar på lilla ön Svínoy där min kompis Òluva kommer ifrån. Hennes mamma bor fortfarande där tillsamman med ca 7 andra bofasta - när Óluva växte upp var dom ca 70 som bodde där!

Nu står dom flesta hus tomma och väntar på sommargäster som oss tex.

Vi har gått på många fina turer runt ön, fiskat, lekt fåraherdar och släppt ut fåren (jag bar två smålam ... så underbart mjuka och lurviga) och förstås ätit väldigt gott! Turen ut till ön är i en liten båt så bara det är också en upplevelse åtminstone för barnen som tror att alla båtar ser ut som Vikingfärjor typ ...

Här får ni lite bilder!


Får får lamm ... oj vad vi har sett mycket får och trampat i mycket fårbajs!


"Súlan" som förr har seglat utifrån Särvåg fraktade oss till Svínoy


Stort sett inga bilar finns på ön, så det var härligt tryggt att ha barnen ute


Fiske i ån - Egil på bilden!


Vågorna kan bli väldigt höga och våldsamma i Svinoy, när vi var där var det dock kolugnt.

torsdag 20 maj 2010

Vackra dagar

Gårdagen och dagen idag har verkligen varit fantastiskt vackra!

Igår åt vi till och med middag ute på vår lilla balkong!

Vill HA ...


Den här tröjan såg jag vandra omkring i Tórshavn häromdan ... och nu dök den upp på Facebook!

Det är duktiga Jóhanna av Steinum som har stickat och designat!

Den kostar förmodligen alldeles för mycket ... så frågan är om Inna ska sätta sig med stickorna ...

tisdag 18 maj 2010

Kakbok nr 1 inhandlad

Varje gång jag är på kalas här på Färöarna och jag får nån god tårta eller kaka frågar jag värdinnan hur hon gjort den guddomliga saken ... og svaret är - nästan alltid - "Nämen det är ett recept ur "Sött og leskiligt" ...

Sött fattar ni va? och leskiligt har inget med läskigt att göra utan betyder typ friskt eller uppfriskande.

Nu har jag bläddrat lite slött i boken och visst känner man igen favoriterna som man fått på kalasen! Helt övertygad att detta inte kommer bli kokbok nr 37 i raden som inte blir använd - när det handlar om sötsaker brukar jag nämligen kunna laga en hel del

Några inspirationsbilder ...







söndag 16 maj 2010

Meningen med Färöarna ...


I helgen har vi varit till Sörvåg! Umgåtts massor med syrran och hennes barn. Även hälsat på pápa och Adelu.

Idag har vi haft en underbar slappardag plus att vi var till mitt gamla favvoställe Zarepta - där jag alltid var på "kollo" när jag var barn. Tror jag var varje sommar från det jag fyllde 8 tills jag var 16. Plus att jag även jobbade där en sommar. Det är baptisterna som har stället som lägerskola och även fast jag aldrig har varit baptist har jag alltid kännt mig oerhört välkommen och uppskattad där. Dom är superbra på att arrangera både fester och läger, så jag dök alltid upp på sådana tillfällen ;-) Idag var vi där och lekte med barnen, de har en fantastisk lekpark och jag fick verkligen tillfälle att minnas gamla tider ...

Jag känner mig alltid så upplivad när jag varit i Sörvåg, det är som jag minns varför jag bor på Färöarna när jag är där. Närheten till min familj och mina rötter ger mig näring på nåt sätt. Inte för att jag tror att jag vill bosätta mig där, men det ger ro i själen.

Barnen har verkligen myst och kommit så nära sina kusiner. Underbart att se! Har en helt galen film som jag tänker lägga ut snart ...

fredag 14 maj 2010

Inna hjärtar "En mammas dag"



En av mina favoritbloggar "En mammas dag" skämmer bort sina läsare med bilder och citat som dessa! Kan man annat än älska den bloggen. Länk här nere till vänster!

Host host host och lite till


Igår var det ledig dag här och jag var både och tränade och på konsert!
Annars brukar jag vara superlat på mina lediga dagar, så det här var lite ovanligt faktiskt! Konserten var visserligen jobb, men det var kul att komma ut en kväll och få lite input av duktiga Eivör!

Idag har David varit hemma från dagis. Han har fått samma hosta som Julian hade förra veckan ... som håller oss vakna på nätterna ... gääääsp!!!

Vi har dock hunnit vara på SI-träning med David. Det är "Sanse Integrations-träning" som hans dagisfröknar här har föreslagit skulle vara bra för honom ... egenligen går det mest ut på att stärka sinnena och självförtroendet! Terapeuten är lite osäker på om David behöver detta men i och med att det är så bra för egentligen alla barn har vi bestämt att han ska gå några gånger till. Här kan ni läsa mer om det om ni är intressrade!

Nu ska jag parkera mig i soffan och bli sittande lääääääänge!

onsdag 12 maj 2010

Polis och brottsling i Klaksvík

David var på heldagsutflykt till Klaksvík (näststörsta stan här på Färöarna) igår och besökte polisstationen. Total succé och alla barnen fick känna på pistolen, prova polisens kepa och testa på att vara brottslingar!

Sen var dom hemma hos en gammal dagiskompis som fyllde år och som flyttat till Klaksvík!


David och kompisen Högni


David som polis ... pistolen var oladdad har dagisfröknarna försäkrat mig om ...


David som brottsling ...

måndag 10 maj 2010

Strax nedanför den fasta rumpan ...


Ligger en artikel om mig och min väg till att få två ljuvliga söner ...
Vägen var något krokig - men när slutresultaten blev så här bra får man bjuda på det!

Här kan ni läsa några rader!

söndag 9 maj 2010

Också ljuvliga tavlor ...

Nu ramlade jag igen över ljuvliga bokstavstavlor Isa heter hon som gör dom och min kompis Malin har beställt sådana till sina barns rum! Här är hemsidan!


I hallen kanske ...


Eller den här!


Den här var väl romantisk?

fredag 7 maj 2010

Malliga fredag - trötta måndag


Jag har just lagt det 25:e Vikuskifti till handlingarna!

25 helgbilagor utan stort sett nån paus har jag varit redaktör för!

För det mesta 24 sidor - ibland 32 och i påsk och jul över 40 sidor!

Varje fredag är jag glad och stolt! Jag gillar min bilaga och vill att ALLA ska läsa den och tycka att den är precis lika bra som jag tycker den är!

Sen på måndag när jag ska dra igång igen ... är jag trött! Faktiskt väldigt trött senaste månaden, för det tär att dra ett så tungt lass själv och kreativiteten blir lidande!

Ändå är jag tveksam till att låta nån annan ta över, för jag tror (stöddigt nog) inte att nån gör tidningen lika bra som jag! Inte för att jag är en sån fantastisk skribent, men jag har ett helhetstänk i bild och text som faktiskt saknas på den där tidningen!

Så jag får väl hänga i ...

torsdag 6 maj 2010

Bilen som tagit över våra liv ...


Jag kan inte låta bli att tänka på hur filmen "Cars" och figurerna i den har invaderat vårt liv!

Dom är precis ÖVERALLT - ska försöka beskriva lite ...

David stiger upp på morgonen i sin McQeen pyjamas - han äter sin yogurt ur sin McQeen skål och leker lite med Kungen, Bärgarn, Chiq Kicks.
Julian, klädd som McQueen bilmekaniker, kommer upp och leker lite med sin McQueen-dator, han bläddrar också i några av de tre "Cars"-böckerna vi har.

Iväg till dagis, David i sin Chiq Kicks tröja och Julian i sin Kungen tröja. David har sin lunch i en McQeen-matlåda. Davids skor är förstås också McQeen med hjul på.

Hem från dagis, leker dom förstås massor med sina bilar, Kungen, Luigi, Guido, McQueen, Charli Checker eller kollar dom på filmen "Cars".

När det är läggdax kan dom titta på bilana på gardinerna, eller på plansjen på väggen. David kan vira in sig i en filt med McQueen på och vila huvudet på en dito.
Är det dags för ett bad blir det förstås McQueen med bubbelgum-doft i badet.

Nu har jag helt säkert glömt bort massor ... men så här är det McQueen är med ÖVERALLT!!!

onsdag 5 maj 2010

Ny layout IGEN

Nu vart jag lite inspirerad av mina nya byline-bilder - så jag var tvungen att återigen ändra layouten här på bloggen! Det här blev väl bra va? Ingen tvekan vem som är avsändare iallafall :-)

Är så otroligt trött på att vara hemma med sjuka barn! Det blir lite extra jobbigt när solen skiner utanför fönstren!

Imorgon tror jag dock att han är frisk nog att gå på dagis - och jag och Kristian får förhoppningsvis till en hel arbetsdag efter massa pusslande och trixande senaste dagarna!

Min förkylning har också gett med sig, så imorgon blir det Pilates igen! Ska bli så skönt!

Bloggtips!

Ibland är Sanna Lundell så himla vettig och bra!
Som i det här blogginlägget!

tisdag 4 maj 2010

Frisören

Igår var jag till frissan! Jättehärligt - blev till och med lite sminkad i och med att nya bylinebilder skulle tas!

Idag är jag hemma med en krasslig Julian, han hostar, snorar och har feber stackarn! Nöjd e han trots allt!

Jag har själv ont i halsen, men måste på jobb en stund i eftermiddag!

Ps Bilderna är tagna med mobilen så kvaliten är sådär!


Jag hos frisören Royal!


Jag glad efter frisörbesök!


Fina vinbärsbuskar som blommar överallt i Torshamn - gillar våren!

söndag 2 maj 2010

Svågerns examensfest ...


Uppklädda killar!


Broder Wenningsted var i bra form!


Mycket mat som vanligt!


Fina Elsa, 11 år


Min ungdomskompis Diana och hennes son Gilli - hon är nu min syrras svägerska!


Maibritt och Andrea


Glada killar