söndag 26 juni 2011

Midsommar

Helt ärligt så har jag aldrig firat midsommar så lite som jag gjort den här gången! Vet inte riktigt varför, men vi var för trötta för att fira helt enkelt!

Inte desto mindre har vi haft en jättehärlig helg med superskönt väder! Killarna och Kristian har gått på semester nu och jag är tillbaka i stan och jobbar en vecka till!

Jag är helt klart påverkad av semesterandan och det känns lite overkligt att gå på jobb imorgon!

Lite bilder!


Familjens semesterskor!


Kameran i högsta hugg!


LEGO-gubbarna i våra liv! David älskar dom och sprider dom ÖVERAAAaaaal!!!


Vi har smultron växande vid husgrunden och där går vi och plockar titt som tätt! Jättegott!

torsdag 23 juni 2011

Satte sprätt ...

Var inne på stan och bidrog till Sveriges BNP igår! Det var rea på damkläder så jag gjorde ett rejält spontanköp - en Odd Molly jacka! Är ett fan av stickade kläder, så den här var verkligen jättekul att hitta!





Sen har jag lyckats sälja min favvo Pappelina och pengarna för den gick till denna nya skönhet! Även den Pappelina, men kortare och mer lämpad för köket!

tisdag 21 juni 2011

Vårt nya hem

Lägenheten börjar så smått kännas hemtam!

Bara kaos i ett av rummen och för en stund sedan sålde jag sista prylen jag har liggande på Blocket! Nu ska en bäddsoffa införskaffas inför sommarens besökare och jag tror jag har ett lovande objekt att kika på imorgonkväll!

Det är väldigt skönt att inte behöva ägna varje kväll åt att måla, tejpa, borra, mäta och spika! Jag begriper helt enkelt inte hur de som renoverar i åratal är funtade i huvudet! Jag måste ha det i ordning, helst städat och rent omkring mig om jag ska trivas! Att bo i renoveringskaos en längre tid skulle vara helt förödande för mig!

Undrar om inte många av de utbrända människorna är det dels pågrund av att kraven på jobbet och renoveringen hemma tar så hårt på! Skulle inte förvåna mig!

Det har regnat o åskat och jag har ägnat kvällen åt att bada barn, klippa naglar och få dom tidigt i säng så dom inte är lika trötta imorgon som dom var imorse! Två dagar kvar - sen är det sommarlov för mina älsklingar! 7 veckor utan några måsten!

Det får bli ett bildlöst inlägg, ska ta bilder på nya lyan, men har en urladdad kamera och en värdelös mobilkamera så det får vänta!

söndag 19 juni 2011

Den här ...


...kastade jag längtansfulla blickar åt när vi var på IKEA senast!

Visst är den charmig?

lördag 18 juni 2011

Bra dagar

Senaste två dagarna har varit bra - riktigt bra!

Igårmorse var jag visserligen stressad, trött och grinig och hade verkligen inte lust att gå på nåt "jäkla-spabesök"! Hade bokat in en Travel News testar sen länge och kl 11 gick jag in genom dörrarna på Clarion Elements Spa ... och kom ut som en ny människa 2,5 timma senare!

Spat var magiskt - nästan lite religiöst faktiskt! Det är baserat på indiska traditionen Ayurveda och en vacker indisk man med håret uppsatt tog emot mig. Han talade bara engelska och bar bruna kläder i matchande ton med spacentrat! Jag fick en djupgående oljemassage och en "shirodhara" - dvs att olja hälls på pannan under typ 15-20 minuter och löser upp stress, oro och lugnar sinnet! Mumbojumbo tänker ni kanske, men faktum är att jag kände mig helt annorlunda efteråt!

På kvällen var det Vagabond och Travel News fest hos jobbarkompisen Kajsa (hon bor granne med Anders Lundin)!

Idag har vi haft gäster i nya lyan för första gången! Nu känns lägenheten faktiskt så klar att man kan bjuda hem folk utan att skämmas! David och Hugo var på kalas hos Theo och sen kom alla hit för lite fisksoppa och chokladmousse! Trevligt Trevligt!

Imorgon blir det träff med gamla mammagruppskompisar på Kafe Sjöstugan!


Poolen på Elements Spa - den var läcker men bilden är GRYMT tillgjord och retoucherad!


Shirodhara - tempererad sesamolja som rinner ner på pannan! Jag tvättade håret tre gånger där och en gång hemma men jag är fortfarande oljig i håret ;-)

torsdag 16 juni 2011

Kolla vad galet





Stickade Vogue framsidor! Vilken grej! Det är danska Inge Jacobsen som gjort dom! Se mer av hennes konst här!

onsdag 15 juni 2011

Tårar

Jag är så FRUKTANSVÄRT trött på mina tårar! På att dom kommer när jag minst vill ha dom att komma, när jag har nåt viktigt att säga men inte får fram det eftersom rösten stockar sig och tårarna flödar!

Det är verkligen ett handikapp i vissa situationer att man gråter lätt! Jag gör det - har alltid gjort det och kommer nog förmodligen alltid göra det också! Jag skrattar också lätt så dom två uppväger varandra för det mesta!

Skulle önska att människor vore bättre på att hantera mina tårar, att dom inte blir så rädda utan kan prata på som vanligt och ge mig dom svar jag vill ha! Det är väldigt få som kan det! Folk blir livrädda om jag torkar en tår i ögonvrån!

Idag har jag gråtit! Även om jag kämpade emot bra länge så kom tårarna till slut! Nu känner jag mig tom! Vill hem och kura ihop mig med en påse godis men det går nog tyvärr inte!

Istället får jag tänka att det är sol ute, jag älskar livet och min familj och att allt ordnar sig i slutändan!

söndag 12 juni 2011

Ack så social!

Helgen har varit social! Oscar o Hanna på fredagkväll och Petra o Mats på lördagkväll! Grill på båda ställen men burgare på fredagkvällen och lambracks på lördagkvällen så det var variation verkligen! Otroligt gott och trevligt! Killarna har kommit sent i säng hela helgen, men ikväll somnade båda innan halvnio!

En aktivitetsfylld vecka utan dess like inleds imorgon - det är avslutning, styrelsemöte, grillparty, föräldramöte etc etc. Vet ärligt talat inte hur jag ska få nåt gjort på jobbet!

Fredagmorgon ser jag framemot - då ska jag göra en Travel News testar på Clarion Elements Spa - kolla länken här!
Min andra Travel News testar från Ullared kan ni läsa här!

Annars så fortgår pysslandet här hemma i oförändrad takt! Ikväll har vi målat ena väggen på gästtoaletten SVART - Kristian är mycket tveksam till detta påhitt av mig, men jag fasthåller att det kommer bli läckert när det blir klart :-)


Jag slår ofta två flugor i en smäll! Det här reportaget från Ullared var publicerat i helgens Sosialurin!

onsdag 8 juni 2011

Vår bästa tid är nu

Dom här veckorna strax innan midsommar är så underbara! Sommaren och semestern väntar och alla är lite gladare och öppnare än vanligt!

Värmen gör att folk slänger sina svarta kläder och tar på sig blommiga skjortor, röda klänningar och gula sandaler - underbart!

Vid middagstid ligger grilldoften i luften och grannen tar solstolen ut för att avnjuta korvarna.

Barnen vill aldrig gå och sova eftersom det är så ljust och när dom väl kommer i sängen slocknar dom som små ljus eftersom dagen inneburit så mycket spring.

Som sagt - vår bästa tid är nu!

måndag 6 juni 2011

Annas Ålandsbilder!!


Julian!


Anna slappar lite!


Julian och David hjälper till att skära rabarber!


David och Elias på studsmattan!


Plantering pågår!

Stughelg!

Ååååå vilken sjukt skön helg vi har haft!

Kanske inte så avslappnat, men precis lagom av allt - fixat en del - syltat - klippt gräs - monterat studsmatta - haft middagsbjudning - badat - solat - lagat mat - socialiserat!

Uppsala vännen Anna och hennes son Elias kom på lördagen och vi har haft jättemysigt! Killarna älskar sin nya studsmatta och Elias lärde dom lite nya knep!



Middag med släkten i trädgården!


En höjdpunkt i helgen var när jag och Anna var och hälsade på en folkhögskolekompis som har 5 kattungar! Här är det jag och Birmaungen Alanya! Såååå gosig!


Mitas man Johan är väldigt intresserad av Lego och har byggt bilden med små Legobitar! Väldigt imponerande! David ångrade sig grön att han inte följt med när han hörde om den fullständiga samlingen av Star Wars Lego!

onsdag 1 juni 2011

Prenumerationsrensning!

Jag är tidskriftsjunkie sedan länge! Lägger ut alldeles för mycket pengar varje månad på tidningar så nu har jag rensat lite!

Dessa två åker ut:

Passar mig inte - ligger oläst flera veckor innan jag ens orkar bry mig om att öppna den! Det händer inte ofta kan jag säga och är ett tydligt tecken på att vi inte är ett good match!


Mama och jag har växt ifrån varandra - tyvärr! Det är nog den enda tidning som jag läst VARJE nummer av eftersom första numret kom lagom till mitt positiva gravtest! Får se om jag lyckas hålla mig ifrån den!


Dessa är nya favoriter som tillkommit senaste halvåret:

Carina Nunstedts senaste tidning Yourlife är väldigt intressant och läsvärd! Senaste numren har inte hållit lika hög klass som första, men den behåller vi ett tag.


En nykomling - VI Läser! Handlar om böcker och författare och är jättehärlig att läsa! Just nu är jag kär i deras omslag och vill göra om Travel News omslag i samma stil!


Denna kommer stanna for good:

Family Living är som en prasslig, färggrann godisbit när den landar på hallmattan! Ingen risk att man tröttnar heller när den bara kommer 6 ggr per år!