fredag 28 september 2012

Mina hösttips!

Förra veckan hade jag en ursnygg tipssida i Vikuskiftis Sosialurin! Det är färisk höstmode - made by färiska designers! Duktiga va?


Fest och deadline

Snacka om att jag varit aktiv den här veckan!

Nu har jag precis lämnat en tidning till tryckeriet! Ljuvliga stund!

Alltid en underbar lättnad när alla bitar fallit på plats och Travel News nr 10 årg 2012 ligger klar!

Igår var vi på fest! Jag jobbade in i det sista och sen iväg till Berns!

Fast på vägen dit tyckte jag att jag kände mig nerdressad - det stod ändå Festklädsel på inbjudan, så jag gick in på COS och botaniserade bland deras kjolar och blusar! Väldigt mycket fint finns det där och servicen är ljuvligt bra!

Jag hittade en blus - den jag har på mig på bilden nedan - och bytte snabbt om! Tjing :-)

Blusen! Sorry för suddig bild - får skylla på mina kollegor!

Sidor som är klara att trycka!

tisdag 25 september 2012

Kulturella hörnet

Jag var på vernissage igårkväll! Frimärksvernissage!

Inget jag springer på bara sådär utan det var förstås jobbrelaterat!

Fast konst är kul när man väl tar sig tid att ta in den!

Igår var det en färiskt och en svensk konstnär som gjort två frimärken genom att blanda deras konst! Faktiskt ganska spännande!


måndag 24 september 2012

Blå naglar och skördefest

Nu är det höst har jag bestämt!

Studsmattan, utemöblerna och båten är inplockade och jag superless på att åka färja.

Skördefesten var fin trots regn och lera!

Vi köpte lite mat, åkte på kosafari och såg tjuren Harald Hamburgare, häradsbetäckaren Lasse och ett gäng söta kalvar! Barnen lärde sig tycka om att leka i halm - fast några skördefest-älskare är inte mina kids! "När ska vi åka hem" var standardfrasen ...

Blomsterstallet var en av gårdarna vi besökte! Jättefin!

På Blomsterstallet köpte jag den här fina handgjutna krukan och taklöken!

I bilen roade jag mig med att måla mina naglar i nyaste kulören! Fräsigt va?


fredag 21 september 2012

I helgen finner ni mig här ...


Jag kommer kuska runt hela Åland och besöka gårdar som har öppnat sina dörrar just denna helg för skördefesten!

Ska köpa mig fattig på närodlat, ställa dumma frågor (eftersom jag inte kan nåt om bondliv) och insupa känslan av att jag nu är närmare naturen än på väldigt länge!

onsdag 19 september 2012

Syra i ansiktet

Förra veckan drabbades jag av insikten att jag såg sliten och trött ut!

Så nu har jag gjort något åt saken - jag började med att färga min gråa utväxt, sen bokade jag tid för ansiktsbehandling och fix av ögonbryn.

Igår var det dax för behandlingen. Min väninna Petra har pratat om syrabehandlingar som hon gör några gånger per år så det fick det bli!

Det stack och pirrade i ansiktet, men ont gjorde det inte! Sen följde en vanlig ansiktsbehandling och ansiktsmassage ... så sköööönt!

Om jag känner mig piggare - tja det gör jag nog! Huden har fått lite mer lyster och tantutväxten är borta!

Jag blev lite röd ... men det lägger sig nog va???

måndag 17 september 2012

Det här med att komma från Färöarna

Ungefär engång i månaden får jag ett samtal - där den som ringer mig ringer eftersom jag är färing i Sverige.

Det kan handla om vitt skilda saker - nån svensk som ska till Färöarna, nån som behöver veta saker om Färöarna, nån färing som ska hitåt eller något annat!

Oftast blir jag ställd - varför ringer ni mig? Jag är väl ingen expert! Men på området Färöarna i Sverige har jag nog viss spetskunskap!

Dessa samtal leder väldigt ofta till trevliga samtal och i vissa fall vänskap!

Tänk vilken nytta jag gör för mitt gamla hemland - jag är verkligen en ambassadör - om än oavlönad!

lördag 15 september 2012

Ankomsten

Igår när jag satt på jobbet, och tittade på när Johan och Martin fick träffa sina familjer igen efter 14 månader i etiopiskt fängelse, rann tårarna.

Det är så otroligt fint att se människor mötas efter lång tid borta från varandra!

Jag ÄLSKAR ankomsthallar, det är sån koncentrerad mängd kärlek just där och för engångsskull visar vi också våra känslor i kramar, kyssar och tårdränkta kinder.

Därför åker jag gärna upp till flygplatsen och tar emot mina bröder när jag är hemma på Färöarna, och åker ofta extra tidigt ut till Arlanda om någon av mina kära kommer på besök.

Grym bild i dagens DN (och min favoritkaffekopp)

tisdag 11 september 2012

Min arbetsgivare

En sak som inte många människor vet är att Egmont Tidskrifter där jag jobbar är en stiftelse.

En dansk sådan och överskottet av verksamheten går till "allmännyttiga ändamål inom hälsa, utbildning och det sociala området."

Så här står det:

Varje år delar Egmont-stiftelsen ut omkring 4 miljoner EUR, till olika projekt.

Pengarna har bl a använts till att stötta hiv-smittade familjer med barn, till projekt för unga invandrare i Danmark och till ett utbildningsprojekt för pedagoger i Litauen. Dessutom har stiftelsen lämnat stöd till en räcka kulturella institutioner, bla till en större ombyggnad av Danmarks Nationalmuseum, samt till etablering av ett Barnens konstmuseum på Statens Museum for Kunst i Köpenhamn.

Egmont-gruppens ägarförhållande innebär att alla anställda med sin arbetsinsats bidrar till att stötta dessa, och många andra, projekt.


Måste erkänna att det känns skönt att inte en rikis sitter och lägger pengar på hög utan att pengarna verkligen används till något meningsfullt!

måndag 10 september 2012

AIDS


Har använt delar av helgen att läsa ut Jonas Gardells bok "Torka aldrig tårar utan handskar" - första delen i triologin om HIV/AIDS-utbrottet i Sverige!

Vår generation kommer nog vara den vars tonår var mest märkt av oron för att få hiv och aids! När jag var 15-25 år fanns inga bromsmediciner, då var hiv verkligen lika med döden.

OCH som jag var rädd för aids!
Jag var flera gånger övertygad om att nu är det kört - nu har jag fått hiv. Engång i Köpenhamn när en alkis stolt visade upp sitt negativa hiv-testresultat - men han spottade när han pratade och en spottdroppe kom rakt in i mitt öga ... vilken ångest i min 18-åriga hjärna. Tänk om ...

Jonas Gardells bok är välskriven och trovärdig. Det enda som jag retar mig på (som jag aldrig gillar i hans böcker) är skildringarna av vanligt folks liv. Han får alltid hetrofamiljer att framstå som olyckliga och tråkiga!

Men en klart läsvärd bok - särskilt för dom som inte var unga när epidemin härjade som värst!

torsdag 6 september 2012

Torrschampo


Innan festen igår var jag i ett litet nödläge eftersom jag cyklat och svettats och inte hade tillgång till nån dusch!

Så jag gick in på Åhléns och köpte ett torrschampo. Har aldrig testat det förut men det funkar ju riktigt bra. Håret kändes genast fräschare och tjejen i kassan sa att det fungerar så att pulvret i sprayen tar bort fettet ur håret.
Rätt fantastiskt faktiskt!

Hotellfest

Jag var ute och vimlade med mina kollegor igårkväll!
Passar på när det är nåt hotell som bjuder - dom brukar nämligen vara bra på att ordna fester!

Gårdagens fest var Radisson Strands 100 års jubileum och den var i ärlighetens namn sådär ... bara plockmat, dåligt med underhållning och medelåldern var närmare 100 :-)

Fast en grej var jätterolig. Dom har nämligen fixat en tidskapsel, där alla som vill fick lägga sin egen 2012 års grej - jag la en rikskupong! Känns redan nu daterad faktiskt!


Jag och min rikskupong blir förevigade!

tisdag 4 september 2012

Matematiken

Blev så glad när jag läste Davids veckobrev där hans fröken skrivit "Ett viktigt mål med matteläxan är att förankra matematiken i hemmiljö"

SÅ BRA!

För jag gick hela grundskolan och undrade vad jag skulle använda den förhatliga matten till. Jag avskydde matematik och brände upp mina böcker när jag var klar i 2g i gymnasiet.

Idag var en av Davids uppgifter att fråga sina föräldrar om vad dom använder matematik till i vardagen och då var det verkligen inget problem att svara - bakning, matlagning, inredning och förstås på jobbet!

Matematik ska vara kul och framförallt ska man som barn förstå hur bra det är att kunna lite matte!

måndag 3 september 2012

Sean Banan, bilköer och pippitröja

Sitter i soffan - bedövad av doften av liljor (konstigt att något så vackert kan lukta så illa)

Mitt hår är skitigt (ja jag ska gå i duschen alldeles strax)

Jag är nästan klar med alla skyltarna till Månstrålen (om bara dom sista föräldrarna kunde skicka in sina bilder ... grrr)



Så nu vet ni vad jag gör JUST NU!

Igår var vi och Winnbergarna till nya Friends Arena i det som kallas Arenastaden - av mig kallas det bygg-gropen!

Konserten var helt okej, och arenan häftig och stor!

Idag har jag mest suttit i bilköer eftersom friidrotten i Solnahallen har börjat och det är verkligen så urbota hemskt att köra dit! MEN killarna ÄLSKAR att vara där så jag får stå ut!

Har just måndags-tröstshoppat en fin pippikofta från postorderföretaget Halens - har aldrig köpt från dom förut så det ska bli intressant!

Snygg va?

lördag 1 september 2012

Vänner

Småbarnsåren och vänner är verkligen ingen bra kombo!

Jag älskar verkligen mina vänner - men jag har alldeles för lite tid för dom! Barn, jobb, hem, föräldrakooperativ, skola och barnens fritidsaktiviteter tar nästan all min tid - och kraft!

Ibland blir jag deppig och tänker att nej jag har nog inga vänner, men så kommer jag på mig själv att det har jag visst, det är bara det att jag är urdålig på att höra av mig eftersom jag är så trött jämnt!

Idag är en typisk sådan dag, när jag är helt urlakad av trötthet och förkylning och jag skulle så gärna vilja träffa nån av er Kära Vänner - men mina förkylningsbassilusker förhindrar mig i detta!

Vilar mig och tar nya tag imorgon till Sean Banan i nya Nationalarenan :-)