lördag 30 mars 2013

Renoveringskaos

Jag är på stugan och här är det fullt kaos! Möbler på fel ställen, hantverksskitiga golv, rivna spisar, och tomma omysiga ytor!

Ni som känner mig vet nog att det här är en utmaning för mig! Jag ogillar stök å det starkaste! Så jag ser det här som en övning - pallar jag detta pallar jag nog det mesta!

Om en stund blir det ännu värre - då ska vi måla hallen - ett rum till i kaos!

Fortsättning följer om jag hysteriskt springer på båten ikväll eller om jag står ut tills imorgon!

tisdag 26 mars 2013

Inna den sjätte

Om ni inte lyssnar på Sigge o Alex podcast - börja göra det! Den är så bra - många skratt och tänkvärda reflektioner.

En sak som jag gått o tänkt på sedan jag lyssnade på senaste avsnittet är Sigge Eklunds tes om att man ömsar skinn några gånger i livet - man går med andra ord genom en psykologisk förändring som gör att man kommer ut som en något annorlunda person. Sigge menade att han egentligen ska heta Sigge den sjätte eftersom han gått igenom sex sådana förändringar ...

Och då börjar jag förstås tänka på var jag är och vilka mina förändringar varit. Tror det ser ut någorlunda så här:

Fas 1 - barndomen hemma hos mamma - kommer inte ihåg så mycket mer än att jag älskade min mamma över allt!
Fas 2 - skolåren i Sörvåg - jobbig period med mycket mobbing
Fas 3 - gymnasiet - en plugghäst föds när jag flyttar till internat - stora ambitioner och mycket jävlaranamma
Fas 4 - jag träffar Kristian och flyttar utomlands.
Fas 5 - mamma dör - mina grundvalar skakas och jag blir aldrig densamma
Fas 6 - jag blir mamma själv - att två små pojkar kunde göra mig så lycklig hade jag ingen aning om

Och där tror jag att jag är fortfarande - jag är med andra ord Inna den sjätte!

Självklart har det funnits många småfaser däremellan, men de här sex har varit jäkligt omvälvande alla på sitt sätt!

söndag 24 mars 2013

Lite av förra veckan

Åter en intensiv vecka med TUR-mässa och mycket trevligheter därtill!

Några bilder som ramlat in eller tagits av mig sedan sist:


Elsa blev konfirmerad förra söndagen! Fina Elsa och fina systern Petsy! Mina brorsdöttrar!


Familjen fick ett tillskott i form av Bergur och Svannas son. En väldigt gullig liten klimp som jag ser massor framemot att få klämma!


Allt om Rymden i Pressbyrån. Wow kul och spännande att se hur det går med försäljningen.


Vår monter på TUR - min arbetsplats i två dagar denna vecka!


Vi bodde på Hotel Avalon i Göteborg och jag och Katarina fick sviten. Otroligt lyxigt med öppen spis, gym och två toaletter. På bilder ser ni en uppklädd Karin.


Igår var Winnbergarna på besök och vi inledde dagen med skridskoåkning på Brunnsviken!

onsdag 20 mars 2013

Tipssidor

Har glömt lägga ut mina tipssidor så här kommer två på en och samma gång! De gröna tipsen och de tekniska tipsen! Teknik är något jag tycker är väldigt kul så det återkommer jag till med jämna mellanrum - när jag tröttnat på mode och inredning!



lördag 16 mars 2013

Föreläsningarna + Egmont Awards

Igårmorse packade jag min färiska dräkt, mina festkläder, mina badkläder och tog på mig mina jobbarkläder och åkte Taxi till jobbet.
Mycket kläder vart det och VILKEN dag det skulle bli!

Anledningen till alla dessa klädbyten var förstås Egmont Awards där jag var en av sex stycken Story Slammare! Vi hade 15 minuter på oss att berätta en historia, sedan kom en ny grupp in och vi berättade samma historia igen - sex gånger gjorde jag det. Behöver jag säga att jag var HELT TOM efteråt - och lite hes!

Min historia var om Färöarna, min uppväxt och en vandringssägen som det nu ska göras film om! Jag hade på mig min färiska dräkt och avslutade varje 15 minuters session med att gruppen fick lära sig dansa färisk dans - väldigt kul och uppskattat :-)


Jag i min dräkt - det var grymt stressande att ta på sig den helt själv - min chef Katarina fick komma o hjälpa till lite - men jag tror jag fick det mest rätt - och viktigast så tror jag att jag fick folk att förstå hur populär den är och vilken symbolisk betydelse den har för färingar.


En grymt suddig bild på en av grupperna - 35 pers i varje så det blir väl strax över 200 pers totalt! Alla satt i ring så att det skulle vara enkelt att dansa i slutet :-)

Vi var på Yasuragi, Hasseludden så efter Story Slam fick vi bada i varma källor, basta och bara mysa. Sen började festen kl 20.00 - påkostad och härlig - min kollega Sara tog hem priset Årets Formgivare i år. Känns väldigt kul att hon vann! Hon är så värd det!

söndag 10 mars 2013

Galen helg!

Vilken intensiv och rolig helg vi har haft!

Melodifestivalen för hela slanten igår. Vi och Kristians brors familj var på genrepet av Mello på dan i Friends Arena och på kvällen satt vi alla bänkade igen och slog vad om vem som skulle vinna (gissa vem som gissade rätt???) Jag måste dock ärligt erkänna att Robin var inte min favorit utan jag gissade på honom eftersom jag tycker hans låt har växt massor från första lyssningen till den igår och därför trodde jag att han skulle ta hem hela rasket - vilket han gjorde!

Idag har vi haft barnkalas - Julian bjöd in 6 dagiskompisar och det har varit skattjakt, fäktning och massa annat bus här! Roligt och lyckat känns det som! Fast man blir trött av kalas - så jag är rätt mör ikväll!

Här har ni lite bilder från helgens begivenheter!









onsdag 6 mars 2013

Två serier



När livet rullar på i alldeles för hög takt är det fantastiskt att få sjunka ner i soffan och bara titta på nån bra serie!

Jag har haft mina favoriter några år - men jag har sakta tröttnat på dom! Nu har jag hittat två helt underbara ersättare!

Girls och Mr Selfridge! Ena går på tisdagar och den andra på lördagar! Båda är välgjorda och har en intelligent dialog!

SE DOM är mitt råd :-)

måndag 4 mars 2013

Underbara Julian 6 år



Vi har inte bara haft några fantastiska dagar i Romme - vi har även firat vår nyblivna 6-åring JULIAN!

Han fick göra allt som han ville (nästan) - äta pasta TVÅ gånger på en dag och spela massor med TV-spel!

Det är verkligen hans två passioner i livet, tv-spel och pasta! Och så böcker förstås! Att bläddra i tidningar och böcker är väldigt kul!

Han är så självklar vår lilla älskling och jag är så oerhört tacksam och glad att det var just han som kom till oss den 1 mars 2007!