söndag 25 maj 2014

Våren är erbjudandens tid

Jag tror inte det går så bra för detaljhandeln just nu! Iallafall översköljs jag dagligen av det ena erbjudandet bättre än det andra!

Det mesta går att stå emot men inte allt :-)

Idag hade till exempel House of Lola sin Supersöndag och då var jag tvungen att köpa den här fantastiska halsduken som är giiiigantisk! Syns inte riktigt på bilden men det är den!


Annars sitter jag och tittar och förfäras över EU-valet! Vad är det med människor som röstar på alla dessa främlingsfientliga partier? Är det okända verkligen så läskigt?

Själv upptäckte jag mitt röstkuvert för sent och har därmed inte kunnat rösta :-( dåligt av mig helt enkelt!

lördag 17 maj 2014

Att vara journalist

Senaste veckan har det varit lite berg-och-dal-bana att vara journalist!

Jag layoutar ju mest, men skriver en hel del också!

Förra torsdagen hade färiska televisionen ett inslag om att tidningen som jag frilansar åt - Sosialurin - var köpt av det färiska flygbolaget Atlantic Airways och som exempel visade dom en av mina många researtiklar - den här gången från Mallorca.

Jag började först skratta, sen blev jag arg - för jag förstod att dom lusläst Sosialurin senaste åren i jakt på enbart positiva artiklar och lämnat ute alla negativa artiklar som både jag och resten av redaktionen skrivit. Otroligt dålig journalistik helt enkelt!

Åt Travel News skriver jag också ibland och nu senast har jag en artikel om HBT-gruppens resande - homosexuella personer är nämligen en väldigt köpstark grupp som företagen tjänar på att rikta sig mot. Ni kan läsa artikeln här!

En artikel jag är nöjd med och som känns angelägen! Men vad händer då? Jo jag får en mängd elaka och homofobiska kommentarer till artikeln - jag som trodde att Travel News läsare var vidsynta, välutbildade människor. De elakaste kommentarerna har jag tagit bort - så det är de snälla ni ser!

Jag blir så trött! Jag har ju varit med ett antal år så jag vet hur det funkar, men ibland vill jag tro mer om mina medmänniskor än det här!

måndag 12 maj 2014

Konstverk på Färöarna

Att sticka på bänkar och skyltar har länge varit en trend - men dom duktiga färingarna har tagit det ett steg längre och stickat på största stenen på ön Sandoy! (Där min mamma kom ifrån)

Så otroligt fint tycker jag!



tisdag 6 maj 2014

Melanomveckan

Idag har jag varit o kollat mina prickar. Det är den såkallade "Melanomveckan" då man kan besöka hudkliniker utan remiss från vårdcentralen.

Mina prickar såg bra ut sa doktorn. De är jämna i kanterna och inte för stora.

Jag berättade om mina farhågor med mitt solariesolande under det glada 1980-talet - men han tröstade mig med att om man solar klokare mellan 30-60 år påverkar det väldigt mycket! O det gör jag ju - mestadels!

Synd bara att något så härligt som sol ska vara så farligt!

måndag 5 maj 2014

Maj 2014

Oj vad bortskämd man är med alla underbara långhelger!

Vi har åter varit till Åland och fixat och donat med stugan!

Killarna har satt upp studsmattan, vi har ordnat bättre internet, jag har eldat gammalt gräs (det är så effektiv städning att elda) Kristian lyckades klippa av en viktig sladd till gräsklipparen och barnen var rekordskitiga när vi till slut befann oss i civilisationen igen ombord på färjan!

Nya taket är riktigt fint faktiskt! Stugan ser nästan ny ut nu när fönster och tak är bytta!

Efter massa frossa i helgen är det fasta som gäller idag! Kristian har lyckats gå ner 8 kilo med fastan så han är ett levande bevis (och motivation) på hur bra det funkar!

 Mjöd är så gott - och så var det jätteenkelt att laga också!

 Studsmattan sätts upp av villiga händer!

Fin fint tak - än fattas skorstenen och lite andra detaljer att bli klara!