tisdag 31 januari 2012

Bon Island

Så här ser en "sala" ut! (inga egna bilder än - kameran laddade tyvärr ur ute på paradisön)


Jag har lyckats igen ... bränna mig på ryggen! Helt otroligt, tror inte jag har varit på en enda solsemester där jag inte lyckats bränna ryggen ...

Men det är å andra sidan det enda negativa just nu!

Vi har det så oförskämt bra! Idag har vi varit ute på hotellets egen ö Bon Island eller Ko Bon som den heter på thai!

Vi hyrde en "sala" en egen hydda där det fanns en slaf och duschmöjligheter. Tyvärr var det lite för blåsigt för att snorkla, men bada gick bra! Long tail båtarna guppade rejält på vägen hem, så vi var glada för att vi släpat med flytvästar till båda barnen!

Igår var vi inne på vår "gamla" strand Karon. Oj va det hade ändrat mycket på de 11 år det är sedan vi bodde där! Vi kände dock direkt igen oss, men stranden har vuxit till en stad. Tittade nostalgiskt in i butiken där Solveig sydde upp sin brudklänning och vi sprang på "fitting" typ stup i kvarten för 11 år sedan :-)

Evason är verkligen hotellet för dom som vill undvika mycket svenskar på semestern. Här finns stort sett inga, några danskar och massa massa kineser och tyskar.

Överhörde en klassisk scen igår vid frukosten. En lång rad människor står i kö och väntar på att få sin omelett, en kinesisk ung dam tränger sig förbi kön och tysken i mitten av kön ballar ur: "WIIIii areee aallll standiiing iiiin liiiine heeree!!!" och kinesiskan kröp förskräckt längst bak ... snacka om att få sina fördomar bekräftade.
1. Kineser kan inte köa
2. Tyskar gillar "ORDNUNG"

Tjing!