torsdag 28 april 2011

ABC trenden

Jag är rent ut sagt kär i den här pågående bokstavstrenden - låt den aldrig avstanna! Nu får ni en förhandstitt på min tipssida i helgens tidning!

Sen har jag FINALLY bestämt mig för vilken av Therese Sennerholts tavlor jag ska köpa! Det blev "This is your space"! Visst är den grym?



tisdag 26 april 2011

O det varde vardag

Skulle önska att jag hade en drös med fina bilder att ladda upp från varmaste påsken i mannaminne (eller iallafall i mitt minne) - men jag har inte det!
Kameran har precis packats upp och trots att vi faktiskt tog oss över till Åland i påsk så har jag inte tagit en endaste bild!

Avslutningen på påsken blev faktiskt helt fantastisk. Vädret var SÅ bra och stugan visade sig från finaste sidan! Vi eldade ris, gamla plankor och rensade tomten!

Mitt i kalabaliken med halsfluss, näsblod och kräkningar bestämde sig Kristian för att återigen ta tag i Julians potträning - och hör och häpna - igår satte sig lillen på toan och kissade! Vi är jublande glada och håller tummarna!

Imorgon är en spännande dag då bossen för området vi bor i kommer och synar lägenheten! Jag hoppas på följande:
- Nytt kök
- Ommålade väggar
- Nytt vardagsrumsgolv
- Ny kyl
- Plus lite annat smått o gott!

Får se om jag får nåt igenom!

fredag 22 april 2011

Sjuk

Vilken backlash det blev för mig!

Fick ont i halsen i onsdags och har varit FULLSTÄNDIGT däckad sedan dess!

Läkaren gav mig dessutom smärtstillande som jag inte tålde vilket resulterde i att jag inte kunde behålla så mycket som ett glas vatten nere ... pjuk ... i timmar!!!

Idag har Kåvepeninen börjat verka och jag mår bättre - men inte bra!

Vi ska trots detta ta oss till Åland! Tror det kommer gå bra! Får ta hytt på båten om jag inte orkar med stojet!

Glad påsk alla bloggläsare - min kan bara bli bättre :-)

tisdag 19 april 2011

Stor dag idag!



David har tappat sin första tand!

Den har varit lös ett bra tag och idag när jag kom hem såg jag att det var ett hål där! Vart den har tagit vägen vet han inte!

Nu väntar han spänt på vad Tandfeen lägger under kudden i natt!

(Ps det är en brödsmula på hans kind)

Den här ska hänga i min hall



Det är en reproduktion av en av de tre brittiska affischer som trycktes upp för att lugna allmänheten i England under 2:a världskriget. Just denna trycktes upp i 2.5 miljoner exemplar men användes aldrig. Över 50 år senare hittade man ett exemplar i en låda bland en massa böcker köpta på auktion och ägarna gillade den så mycket att man lät rama in den för att ha i sin bokaffär. Kunderna gillade den också och så spreds den vidare världen över för att idag vara en mycket populär för både sitt budskap och sitt grafiska anslag.

Fin och historisk med andra ord! Går att beställa här!

måndag 18 april 2011

Google Maps rockar


För vilsna själar som jag är Google Maps verkligen en räddare i nöden! Fatta bara slå upp en adress och så får man en vägbeskrivning och en BILD på huset man ska gå in i! Som gjort för mig!

Så här ser det ut hemma hos oss! Google har nog varit och fotat när det var lite somrigare än nu, men så här ser det ut ungefär!

lördag 16 april 2011

Så kär i min matta ...


Hur kommer det sig att man blir kär i vissa saker? Den frågan ställs verkligen på sin spets idag då jag BORDE lägga ut min älskade Pappelina matta på Blocket ... men jag kan inte!

Den passar inte in här i nya lyan, och jag får säkert ett bra pris för den - ändå så tar det emot!

Jag har lixom fäst mig vid en matta - det e lite sjukt!

Det kanske blir lättare om jag köper en ny INNAN jag säljer min nuvarande!

Det här inlägget vet jag inte om jag vågar publicera - jag är ju för fan pinsam!

fredag 15 april 2011

Febriga dagar

Oj vilken sjuk vecka det här varit!
David och Julian har hostat, men inte varit helt däckade - det har däremot jag och Kristian varit! Kristian onsdag-torsdag och jag torsdag- tja jag är väl ganska så däckad fortfarande men nu har jag åtminstone ork att vara uppe!

Nu har vi sålt det mesta av möblerna som ska säljas! Ett himla spring av folk här hela tiden känns det som! Men Blocket är verkligen outstanding!

Imorgon har jag planerat Kristians födelsedagspresent - personlig shopping, middag och bio ... men just nu vet jag inte hur mycket av det jag kommer orka!

tisdag 12 april 2011

Färisk fauna


Kom av en slump in på den här vackra sajten med alla färiska blommor på!

Mina barndomsfavoriter "Summardái" og "Sólja" - och så maskrosen som vi kallar för "Illamansablomstur" - dvs djävulens blomma ... vet inte riktigt varför - men ond var den!

Säljes


Nu säljer jag av prylar ...

De som bodde i lägenheten innan lämnade MASSOR med möbler - vissa vill vi behålla, andra inte ...

Vad sägs om den här fin, fina lampan - kan lysa blått och gult! Fjärrkontroll ingår!
ENDAST 1000 kr

Jag och Kristian misstänker att den kostat VÄLDIGT mycket att införskaffa!

måndag 11 april 2011

Flytten

Ja pjuha vad mör jag känner mig efter den här helgen!

Flytten i lördags gick finfint! Vi fick FANTASTISK hjälp av Sofia som tog hand om barnen, Mattias, Fredrik, Lasse, Oddvör, svärfar Ingmar och svärmor Eva som hjälpte till att bära och packa det sista!

Maggan dök oväntat upp med kaffe och kaka! Väldigt uppskattat!

Så mitt i allt flyttrejs kände jag mig så tacksam över att ha så fina vänner och släkt!

Familjen som vi byter lägenhet med var inte så muntra - dom har skilt sig och mår inte så bra! Det påverkade självklart!

Städningen lämnade verkligen övrigt att önska ... fyy!!! Idag har vi faktiskt anlitat en städerska som ska skura riktigt rent i nya lyan!

Det känns konstigt att ha så gott om plats som vi har nu - känns som vi har två rum som vi inte riktigt vet vad vi ska göra av med ... lyxigt va?

Inte tagit några bilder än - förutom denna härliga på David och Julian som slängde sig i Jazuccin så fort dom fick chansen!

torsdag 7 april 2011

Den här ska snart bli min!


Visst är den fin? Visserligen en "ripoff" av Odd Mollys knytkofta, men den här kostar 3 gånger mindre och är från Ellos!

onsdag 6 april 2011

Tuff kamp!


Se nu ålänningar och färingar!

Ni ligger väldigt lika vad det gäller besök här på bloggen - kämpa på - må bästa örike vinna!

tisdag 5 april 2011

Mitt liv just nu ...

ser rätt så mycket ut så här:



Men om några månader ska det se ut så här:



Svalt o fräscht o snyggt o rymligt!

Tja drömma kan man väl alltid eller hur?

ps. Bild från underbara inredningsbloggen En mammas dag

söndag 3 april 2011

"Cancer-bloggar"

Jag gillar inte rubriken på det här inlägget egentligen - liv och död bloggar är egentligen ett bättre epitet!

Men på nåt sätt har jag halkat in på flera sådana senaste åren. Första var Vimmelmamman Lotta Grey som skrev om sin tjocktarmscancer! Hon mår bra nu, men har kontakt med många andra drabbade och via henne har jag kommit in på Sabinas blogg, Annas blogg och nu senast Lindas blogg!

Alla dessa tre - Sabina, Anna och Linda har gått bort i sin cancer - Linda så sent som förra veckan och vi tusentals bloggläsare har följt dom genom månader, veckor och dagar av lidande!

Och jag blir verkligen så otroligt ledsen när de går bort! Även om dom aldrig har träffat mig och jag aldrig dom så känner jag så med dom! Alla tre har ju haft barn som blir utan sin mamma!

Min kollega Karin undrar om inte jag blir rädd av att läsa - men det blir jag inte! Jag påminns snarare om hur viktig hälsan är och att man ska vara glad för det man har!

Lindas död förra veckan har berört mig i djupet! Hennes barn är så små och hon så ung! Så otroligt orättvist :-(

Linda har en egen insamling till Cancerfonden - gå in på hennes blogg och skänk 50 kronor via SMS om ni känner för det! Det ska jag göra!

En söndag i april

Just planterat mig i soffan för att glo på långfilm!

Har varit över till Åland i helgen för att vara fadder åt Jonna och Tomas lilla son Alve och sedan rutschat tillbaka för att hinna packa lite idag!

På lördag går flyttlasset och dom obligatoriska 100 lådorna ska fyllas!

Hittills är vi uppe i knappt 20! Känner mig inte lika stressad över den här flytten som dom tidigare Atlant-flyttarna! Här bär vi över grejorna själva och jag räknar med att vi har någorlunda koll på leget!

Veckan som kommer är full av Månstråle-jobb! Vi ligger back där eftersom mars varit så intensiv jobbmånad! Så nu ska jag vara dagisfröken i hela två dagar denna vecka!


Den undersköne Alve! Numera döpt också!


När jag packade böcker idag hittade jag detta "porträtt" av mig själv som Aftonbladets mångåriga tecknare hade gjort av alla anställda ... jag tycker jag ser hemsk ut, liknar lite på Bingo Rimer!